Liveshow 4!

06 December 2014

Liveshow 4!

Met drie kandidaten per coach begonnen we aan de vierde liveshow van the Voice of Holland! Na een spectaculaire opening van The Script met MELL (Team Borsato) en Ferry (Team Ali) waarbij vooral in het staande publiek veel fanatieke fans uit hun dak gingen, mochten de kandidaten per team hun kunnen laten zien. Ali was als eerste aan de beurt. Na de optredens van April & Dr. Rum, Guus en Ferry bleek dat het publiek haar zinnen had gezet op het samengestelde duo en besloot Ali met pijn in zijn hart Ferry te laten gaan. In Team Ilse kreeg Duncan de vrijbrief van het publiek voor de volgende liveshow, en koos Ilse tussen Sietske en Megan, waarbij we Megan in de halve finale terug zullen zien. In Team Trijntje mocht David rekenen op de steun van het publiek en besloot Trijntje Emmaly mee te nemen en publiekslieveling Romy te laten gaan.



Team Borsato was als laatste aan de beurt deze avond. MELL mocht als eerste optreden en zong ‘Secrets’ geloofwaardig, ingetogen en puur. Petje af! O’G3NE zong vervolgens de song ‘Change Will Come’ van Alain Clark op fantastische wijze. Alain twitterde zelfs dat hij door deze uitvoering kippenvel kreeg van zijn eigen liedje, heel bijzonder. Overigens staat deze song momenteel op #1 in iTunes! Sjors was de hekkensluiter van de avond en zong ‘Als Ze Er Niet Is’ op de overtuigende wijze die we eigenlijk al bijna van hem gewend zijn. Warm, vol emotie en iedere punt en komma klopte. Dat het publiek de zusjes Lisa, Shelley en Amy rechtstreeks doorstemde naar de halve finale heeft me niet verbaasd, want O’G3NE ontroerde, zong loepzuiver en raakte iedereen. Dat betekende dat ik moest kiezen of ik met Sjors of MELL verder zou gaan. Een lastige, pijnlijke beslissing. Ik besloot met Sjors naar liveshow 5 te gaan, maar niet voor ik MELL beloofd had dat ze van mij een budget krijgt om de single die ze met Douwe Bob aan het schrijven is, af te maken.



Change Will Come van O’G3NE kun je hier dowloaden!
Als Ze Er Niet Is van Sjors van der Panne kun je hier downloaden!


De avond was ongelofelijk spannend en vloog voorbij. Volgende week mogen alle kandidaten een stukje van hun single ten gehore brengen. Een single die nieuw en uniek is, die ze samen met de coaches hebben uitgedacht en echt helemaal van hun is. Tevens gaan we crossbattelen volgende week! Dat betekent dat uit ieder team een kandidaat tegen een andere kandidaat moet zingen. Iedereen eigen liedje, en het publiek beslist welke kandidaat ze in de finale willen zien. Dat betekent dat iedere coach kans heeft om met nul, één of twee kandidaten de finale in te gaan! Op deze manier blijven echt de sterkste kandidaten over, ongeacht in welk team je zit. Opnieuw erg spannend dus!

Vrijdag 12 december, 20.30 uur, RTL4!

Groetjes,

Marco